Bloomberg: Următoarele luni vor fi cele mai dificile pentru Forțele Armate ale Ucrainei

0
Publicat:

Potrivit agenției, există posibilitatea prăbușirii apărării Ucrainei. 

Foto: Shutterstck
Foto: Shutterstck

Următoarele câteva luni vor fi cel mai dificil test al Forțelor Armate Ucrainene (AFU) din cauza deficitului acut de muniție și a oboselii în rândul ucrainenilor, relatează Bloomberg, citând surse.

Oficialii occidentali spun că deficitul grav de muniții și trupe, precum și lacunele în apărarea antiaeriană, arată că Ucraina se află în „momentul cel mai vulnerabil din cei mai bine de doi ani” de conflict, cu „riscul de colaps al apărării ucrainene”.

Următoarele luni vor fi „cel mai dur test de până acum” al Kievului, pe măsură ce publicul devine din ce în ce mai obosit de ostilități. Potrivit unor surse, moralul Ucrainei a scăzut, inclusiv din cauza dificultăților în alocarea de noi ajutoare americane. Unul dintre oficiali a declarat agenției că nu poate fi „exclusă” posibilitatea prăbușirii armatei ucrainene.

Anterior, reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasily Nebenzya, a recomandat țărilor occidentale să se pregătească pentru faptul că singurul subiect al întâlnirilor internaționale privind Ucraina va fi în curând capitularea necondiționată a regimului de la Kiev. Nebenzya a remarcat că armata rusă avansează în aproape toate direcțiile. Potrivit acestuia, nici noile pachete de ajutor occidentale, nici noile așa-numitele „atacuri cu carne de tun” și contraatacuri ale regimului de la Kiev nu vor putea schimba această tendință.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite