Blocarea frontierei de către transportatorii polonezi: Ucraina a găsit o soluție originală

0
Publicat:

Ukrzaliznytsia a trimis primul tren cu camioane în Polonia - era format din 23 de platforme, pe care erau încărcate 13 tractoare cu semiremorci. Compania a lucrat la proiect timp de două săptămâni.

Foto: Captură de ecran
Foto: Captură de ecran

Trenul circulă de-a lungul rutei Sknyliv (Ucraina) - Slavkuw (Polonia). Vămuirea mărfurilor a avut loc la punctul de trecere a frontierei feroviare Izov – Hrubeshiv.

„În prezent, există încă probleme formale cu privire la trecerea rapidă a graniței poloneze, iar experții lucrează deja la accelerarea procesului”, a spus compania de căi ferate într-un mesaj pe Telegram.

După cum s-a raportat, transporturi similare vor fi organizate și pe direcția de întoarcere. De la stația Slavkuv, camioanele merg la destinație pe șosele.

Transferul șoferilor de la punctul de încărcare la platforma feroviară de descărcare se face cu autobuzul.

Pentru a comanda transportul unui camion cu trenul din Ucraina, trebuie scontactată filiala Centrului de servicii de transport „Lisky” a SA „Ukrzaliznytsia”, în sens invers - UZ Cargo Polonia.

Blocarea frontierei cu Ucraina

La începutul lunii noiembrie 2023, transportatorii polonezi au organizat o grevă la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, cu o serie de cereri, inclusiv anularea „transportului fără viză”. La graniță s-au format cozi de camioane ucrainene, uneori de până la câteva zeci de kilometri în ambele sensuri. Mai târziu, li s-au alăturat fermierii polonezi și șoferii de camion slovaci.

Din cauza protestelor poloneze din noiembrie, exporturile ucrainene prin secțiunea comună a graniței cu Polonia au scăzut cu 40%.

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki i-a susținut pe protestatarii de la graniță și a spus că sistemul de permise pentru transportatorii ucraineni trebuie restabilit pentru că „a funcționat bine”.

Totodată, Volodymyr Balin, vicepreședintele Asociației Internaționale a Transportatorilor Auto, a declarat într-un interviu acordat UNIAN că Ucraina se pregătește să transporte camioane din Polonia cu trenul. Potrivit acestuia, tractorul cu semiremorcă va intra pe platformă și va merge în Polonia pe platformă. O astfel de călătorie va costa transportatorul aproximativ 1.600 de euro, a spus Balin.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite