Blinken şi Kuleba s-au întâlnit la frontiera Ucrainei cu Polonia: „Întreaga lume este alături de Ucraina, aşa cum sunt eu acum alături de prietenul meu”

0
0
blinken kuleba FOTO Twitter

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken şi ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, s-au întâlnit, sâmbătă, la frontiera Ucrainei cu Polonia, pentru a discuta despre eforturile occidentului de susţinere a Ucrainei şi izolare a Rusiei, relatează Reuters.

Cei doi oficiali au discutat într-un cort instalat la graniţă, unde refugiaţi, majoritatea femei şi copii încearcă să fugă de război.

“Întreaga lume este alături de Ucraina, aşa cum sunt eu acum, în Ucraina, alături de prietenul meu, colegul meu”, a declarat Blinken.

“Sper că poporul ucrainean va putea vedea acest lucru ca un semn clar că avem prieteni care la propriu sunt alături de noi”, a afirmat şi Kuleba.

Cei doi au discutat despre aprovizionarea cu arme a Ucrainei şi despre campania de izolare a Rusiei în plan internaţional şi de a-i afecta economia prin sancţiuni, a explicat Dmitro Kuleba.

Ucraina are nevoie în special de avioane de luptă şi de sisteme de apărare antiaeriene, a adăugat el.

Tot sâmbătă, Blinken s-a întâlnit cu premierul Poloniei şu cu ministrul polonez de Externe şi a vizitat un centru pentru refugiaţi.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri