Biserica Catolică din Germania va oficia aproximativ 80 de slujbe religioase de binecuvântare a cuplurilor gay

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slujbe religioase de binecuvântare a cuplurilor gay se înscriu într-o serie de reforme istorice realizate de Biserica Catolică din Germania Foto Pixabay
Slujbe religioase de binecuvântare a cuplurilor gay se înscriu într-o serie de reforme istorice realizate de Biserica Catolică din Germania Foto Pixabay

Biserica Catolică din Germania va organiza marţi aproximativ 80 de slujbe religioase de binecuvântare a unor cupluri gay.  Practica nu este aprobată în mod oficial de către Vatican, informează DPA.

Aceste slujbe religioase, oficiate pentru persoane care nu sunt heterosexuale sau a căror identitate de gen diferă de genul pe care l-au avut la naştere, se înscriu într-o serie de reforme istorice realizate de Biserica Catolică din Germania, care au fost criticate de Vatican pentru natura lor progresistă, conform Agerpres.

Rainer Teuber, un pedagog din oraşul german Essen şi membru în iniţiativele LGBTQ #OutInChurch şi #liebewinnt ("iubirea învinge"), a declarat că aşteaptă cu nerăbdare să îşi oficializeze religios relaţia cu partenerul lui de viaţă "alături de membrii parohiei, ai familiei şi cercul de prieteni". 

"Dacă opt sau nouă episcopi din Germania procedează astfel, cred că cu greu ei ar putea să primească mai multă atenţie din partea Romei", a adăugat activistul german. 

Rainer Teuber şi soţul lui, Karl-Heinz Armeloh, cred în schimbarea Bisericii Catolice din interiorul acesteia, dar doresc totodată o recunoaştere a erorilor care au fost comise în trecut. 

"Nimeni nu a venit la mine să-mi spună: 'Asta (neautorizarea căsătoriilor religioase pentru cuplurile gay - n.r.) a fost cu adevărat o prostie, am făcut o greşeală'", a adăugat activistul german.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite