Bild: Guvernul german a elaborat un scenariu pentru războiul Rusiei cu NATO, care presupune patru faze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analiştii germani consideră că este posibil ca trupele ruse să pătrundă în Germania.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Guvernul german a modelat un scenariu de bază al unui posibil atac rusesc asupra blocului NATO și a concluzionat că nemții vor trebui cu siguranță să lupte, arată  tabloidul german Bild.

Jurnaliştii au putut studia un raport guvernamental intitulat „Analiza riscurilor pentru protecţia civilă”. Documentul precizează că invazia rusă a Ucrainei a dus la o „schimbare fundamentală a situației de securitate pentru Europa în ansamblu”.

Analiștii guvernamentali au ajuns la concluzia că, în cazul unui atac al Rusiei pe teritoriul NATO, participarea directă a Germaniei la acesta este un „scenariu probabil”. În același timp, scenariul de bază al atacului rusesc asupra Alianței presupune 4 faze principale:

  1. O campanie de dezinformare în mass-media și rețelele sociale, menită să divizeze societatea și să submineze încrederea în instituțiile democratice. Atacuri cibernetice, acte de sabotaj și sabotaj asupra celor mai importante facilități de infrastructură - centrale electrice, rețele electrice, baraje.
  2. Mutarea trupelor ruse la granițele de est ale NATO, atragerea trupelor alianței în același loc ca răspuns. Apariția primilor refugiați, atacuri cibernetice crescute, acte de sabotaj, în special la instalații potențial periculoase - uzine chimice, centrale nucleare, baraje. Posibilă dispersare a substanelor chimice militare.
  3. Lovituri militare de la distanță asupra obiectivelor de pe teritoriul NATO, în special în Germania. Începutul unui război clasic. Distrugerea sau blocarea sateliților spațiali. Amenințări mai puternice cu utilizarea armelor nucleare din partea Federației Ruse.
  4. Invazia terestră a trupelor rusești cu o posibilă pătrundere pe teritoriul german. Răspândirea ostilităților active în spațiul apropiat Pământului.

Războiul Rusiei împotriva NATO: ultimele știri

Ministrul american al apărării Lloyd Austin, vorbind în Congres, i-a avertizat pe republicani că, în cazul înfrângerii militare a Ucrainei, Rusia va continua să-și atace vecinii. În opinia sa, după Ucraina, Putin va ataca statele baltice, ceea ce va însemna război cu NATO.

Analistul militar ucrainean Serhiy Sumlenny consideră că invazia rusă a statelor baltice nu va fi ca un război la scară largă, ca în Ucraina. Dimpotrivă, Kremlinul va încerca să organizeze o agresiune hibridă, folosind amenințările de război nuclear pentru a descuraja Europa de Vest de la intervenția directă și de la protejarea statelor baltice.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite