Bernard Cazeneuve, noul prim-ministru al Franţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bernard Cazeneuve FOTO Flickr
Bernard Cazeneuve FOTO Flickr

Ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve a fost desemnat în funcţia de prim-ministru, a anunţat marţi Palatul Elysee.

UPDATE 12.25 În postul de ministru de Interne, rămas vacant după numirea lui Cazeneuve în funcţia de prim-ministru, a fost desemnat liderul grupului socialiştilor din Adunarea Naţională Bruno Le Roux.

Ştirea iniţială

Manuel Valls şi-a anunţat luni candidatura la alegerile prezidenţiale din primăvara lui 2017 şi demisia din funcţia de prim-ministru.

„Are o personalitate puternică şi experienţă în treburile statului“, a declarat o sursă din anturajul preşedintelui francez Francois Hollande cu privire la numirea lui Bernard Cazeneuve în funcţia de prim-ministru.

Valls urmează să lupte în cursa pentru Palatul Elysee cu candidatul conservator Francois Fillon, dar şi cu reprezentanta extremei de dreapta Marine Le Pen.

Decizia lui Manuel Valls de a candida vine după ce Francois Hollande a renunţat să lupte pentru al doilea mandat de preşedinte, fiind considerat cel mai nepopular şef de stat din istoria recentă a Franţei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite