Barroso: Cererea Marii Britanii pentru City-ul londonez era un risc pentru piaţa unică. Compromisul era inacceptabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pledează pentru unitatea zonei euro
Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pledează pentru unitatea zonei euro

Preşedintele Comisiei Europene Jose Barroso a anunţat, în plenul de la Strasbourg, de ce solicitarea Marii Britanii de a obţine anumite avantaje pentru sectorul său financiar a fost "inacceptabilă" din punctul de vedere al insitutuţiilor europene şi al membrilor Consiliului European care au participat la summitul UE de săptămâna trecută de la Bruxelles.

„Aşa cum ştiţi, unul din statele membre s-a opus amendării Tratatului de la Lisabona. Marea Britanie, în schimbul acordului său, a cerut un protocol pe serviciile financiare, care era riscant pentru integritatea pieţei unice. Această condiţie a făcut compromisul imposbil. Toţi şefii de state şi de guverne au avut de ales între a plăti acest preţ sau a merge mai departe, fără participarea Marii Britanii, şi acceptarea unui acord internaţional fără această ţară"

Acest angajament trebuie este transpus şi aplicat cât mai repede şi este un semnal important pentru pieţele financiare atunci când vorbesc despre o nouă cultura a stabilităţii economice.

Din fericire UE nu s-a împărţit între cei 17 şi restul. Era cel mai mare pericol înainte de summitul UE", a mai spus Barroso.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite