Avioane de spionaj ale armatei americane, interceptate în Marea Neagră şi Marea Baltică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei avioane de spionaj ale armatei americane au efectuat zboruri de recunoaştere în Marea Neagră şi Marea Baltică. Aceste misiuni coincid cu sosirea în Marea Neagră a unui distrugător american echipat cu rachete de croazieră Tomahawk.

Distrugătorul USS James Williams a intrat duminică în Marea Neagră, după o misiune în Marea Roşie. Vasul militar american a fost însoţit de un avion de patrulare maritimă P-8A Poseidon, care a decolat de la baza maritimă Sigonella, în Sicilia, şi un avion de recunoaştere radar EP-3E Aries II.

Cele două aparate de zbor ar fi avut ca misiune protejarea distrugătorului de mijloacele de război electronic ale armatei ruse, scrie portalul Sputnik News, reamintind de o activitate în acest sens desfăşurată în 2014 de un avion de vânătoare Suhoi-24 contra distrugătorului american USS Donald Cook. Avionul rusesc ar fi imitat la acea vreme un atac utilizând sistemul său de război electronic Hibini.

Conform Fox News, avionul de patrulare P-8A Poseidon a fost şicanat în Marea Neagră de un avion rusesc Su-30. Avionul rusesc de vânătoare ar fi tăiat calea aeronavei americane la doar 15 metri având postcombustia pornită şi lăsând în urmă turbulenţe. Manevrele ar fi durat timp de 24 de minute şi ar fi avut loc în apele internaţionale ale Mării Negre.

În paralel, un avion de spionaj al Forţelor Aeriene Americane RC-135W a desfăşurat luni o misiune în apropierea frontierelor terestre şi maritime ale regiunii Kaliningrad, o exclavă rusă dintre Lituania şi Polonia. Avionul a decolat de la baza aeriană Mildenhall, în Regatul Unit, şi a zburat timp de mai multe ore în spaţiul aerian al Poloniei, în apropierea frontierei terestre cu Kaliningrad, apoi deasupra Mării Baltice.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite