Autorităţile franceze au evacuat staţia de tren de la Disneyland Paris, după descoperirea unui pachet suspect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile franceze au anunţat miercuri seara evacuarea principalei staţii de tren, care deserveşte parcul de distracţii Disneyland Paris, după ce prezenţa unui pachet suspect a fost raportată de călători. Martorii au susţinut că poliţişti şi soldaţi înarmaţi au oprit accesul la staţia Marne-la-Vallee, transmite News Australia.

”Tocmai am părăsit Disneyland Paris. Era un balamuc la intrarea în autobuze”, a susţinut un turist britanic prezent la renumitul parc de distracţii francez.

Între timp, un purtător de cuvânt al poliţiei a precizat că autorităţile au intervenit la staţia Marne-la-Vallee şi cercetează incinta, după raportarea pachetului suspect.

Alerta de securitate are loc într-un context dificil, după ce jihadiştii Statului Islamic au avertizat că vor comite noi atentate în statele europene. Mai mult, Disneyland Paris ar reprezenta o primă ţintă pentru militanţii extremişti.

În ianuarie, poliţiştii francezi au arestat un bărbat înarmat la intrarea într-un hotel din parcul tematic. Bărbatul avea asupra sa două arme de foc, o cutie cu muniţie, precum şi o copie a Coranului.

Franţa rămâne în stare de urgenţă după atentatele care au zguduit anul trecut Parisul, lăsând în urmă 130 de morţi.

De asemenea, francezii au fost loviţi în ultima lună de două atentate teroriste, după ce un tunisian a intrat cu un camion frigorific în mulţimea de pe promenada din Nisa, omorând 85 de persoane şi rănind alte câteva sute.

O săptămână mai târziu, doi atacatori francezi au intrat cu forţa într-o biserică catolică din localitatea Saint-Etienne-du-Rouvray şi l-au executat pe preotul octogenar Jacques Hamel.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite