Autorităţile de la Londra s-au inspirat din filmul „Contagion” când au creat programul de vaccinare anti-COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Matt Hancock FOTO EPA-EFE
Matt Hancock FOTO EPA-EFE

Minstrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, a mărturisit în cadrul unui interviu pentru un post de radio că filmul „Contagion” (2011) a reprezentat inspiraţia sa pentru derularea unui program de vaccinare în timpul pandemiei, relatează Bloomberg.

„În film, momentele de stres maxim asociate programului de vaccinare nu apar înainte acesta să fie derulat, ci abia după aceea, când se ivesc disputele despre cine ar trebui să-l primească prioritar”, a spus acesta.

Hancock a precizat că guvernul s-a interesat devreme la specialişti în problema ordinii de vaccinare înainte de a demara programul de imunizare şi s-a asigurat că sunt procurate suficiente doze pentru populaţia adultă.

Aproape 10 milioane de britanici din categoriile expuse şi vulnerabile au primit deja prima doză, în condiţiile în care guvernul şi-a propus să inoculeze 15 milioane de oameni până la mijlocul lunii februarie. În Marea Britanie s-au iscat însă dezbateri în privinţa categoriilor ce ar trebui imunizate primele şi dacă lucrătorii esenţiali precum profesorii şi poliţiştii ar trebui să aibă prioritate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite