Austria renunță la transportul gratuit pentru ucraineni. Reacția Ambasadei Ucrainei

0
Publicat:

Ambasada Ucrainei în Austria a anunțat într-o postare publicată pe Facebook că începând de la 1 noiembrie cetățenii ucraineni vor plăti pentru fiecare călătorie realizată cu transportul public în Viena, relatează Eurointegration.

Refugiați ucraineni.
Ucrainenii nu mai au gratuitate la călătoriile cu transportul public. FOTO Inquam Photos

În aceeași ordine de idei, regulile de călătorie pentru ucraineni se schimbă și în ceea ce privește transportul feroviar austriac (ÖBB). 

De la 1 noiembrie 2022, un bilet gratuit pentru trenurile Căilor Ferate Federale Austriece (ÖBB) va fi disponibil o singură dată la prima intrare în Austria (trenuri de la Brzecław, Bratislava sau Hedješalom către o destinație din Austria sau pentru tranzit pe teritoriul austriac). Biletul pentru ucrainenii care au sosit pentru prima dată (Erstankunft Ukraine-Ticket) va fi eliberat tuturor persoanelor cu pașaport ucrainean care sosesc din Ucraina prin granițele Republicii Cehe, Slovaciei și Ungariei”, a menționat ambasada. 

Biletul are o valabilitate de 24 de ore de la data emiterii pentru călătorii către o destinație din Austria sau către stațiile de frontieră în direcția Germania, Elveția sau Italia cu trenurile ÖBB de clasa a II-a. 

Reacția Ambasadei Ucrainei 

Cetățenii Ucrainei care se află deja în Austria trebuie să achiziționeze bilete pentru trenurile ÖBB începând cu luna noiembrie. 

Ambasada continuă negocierile cu guvernul federal, politicienii și întreprinderile care asigură funcționarea transportului public, cu privire la crearea unor condiții de călătorie mai accesibile pentru cetățenii ucraineni care se află în Austria în scopul protecției temporare", se arată în comunicatul ambasadei ucrainene. 

Guvernul bulgar a hotărât continuarea programului de relocare a refugiaților ucraineni, însă în loc de hoteluri, vor fi cazați în spații asigurate de stat. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite