Atentat terorist în Franţa. Un ziarist de la Charlie Hebdo, care este şi medic de urgenţă, regretă că nu şi-a putut salva colegii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atentat terorist în Franţa. Patrick Pelloux, jurnalist şi medic de urgenţă, regretă că nu şi-a putut salva colegii de la Charlie Hebdo FOTO jmdinh.net
Atentat terorist în Franţa. Patrick Pelloux, jurnalist şi medic de urgenţă, regretă că nu şi-a putut salva colegii de la Charlie Hebdo FOTO jmdinh.net

Atentat terorist în Franţa. Patrick Pelloux, unul dintre jurnaliştii de la Charlie Hebdo, care este şi medic la serviciul de urgenţă, regretă că nu şi-a putut salva colegii împuşcaţi în atacul islamist comis miercuri, informează AFP.

Patrick Pelloux, jurnalist la Charlie Hebdo, a sosit în scurt timp la locul atacului, gândindu-se că, în calitatea de medic al serviciului de urgenţă, putea acorda primul-ajutor.

Pelloux, preşedintele Asociaţiei medicilor de urgenţă din Franţa, nu participa la şedinţa săptămânală de sumar, fiind la o reuniune medicală care se desfăşura în apropiere.

"Eram la o reuniune medicală; am fost sunat de graficianul de la Charlie Hebdo, Jean-Luc, care mi-a spus: «Vino urgent; s-a tras cu arme automate»", povesteşte Patrick Pelloux.

"Am crezut că era o glumă... Dar nu era o glumă. Când am ajuns, era oribil", spune Pelloux.

"Am ajuns la trei minute după ce pompierii au declanşat alerta. (...) Nu i-am putut salva. Nu se mai putea face nimic, unii erau împuşcaţi în cap", regretă medicul jurnalist, referindu-se la colegii săi de la Charlie Hebdo.

Imediat după atac, Patrick Pelloux a discutat la telefon cu preşedintele Franţei, François Hollande.

Atentat terorist în Franţa. Caricaturiştii, strigaţi pe nume înainte de a fi executaţi

Teroriştii i-au strigat pe nume pe caricaturiştii revistei satirice Charlie Hebdo şi i-au executat unul câte unul, împuşcându-i în cap, a dezvăluit miercuri viceprimarul Parisului Patrick Klugman.

Douăsprezece persoane au fost ucise, iar alte 11 au fost rănite, pe 7 ianuarie, într-un atac comis de islamişti la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski).

Doi jurnalişti, Philippe Lançon şi Fabrice Nicolino, au fost răniţi în atac, dar starea lor se ameliorează.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite