Atentat terorist în Franţa. Drapele jihadiste şi cocteiluri Molotov, găsite în maşina abandonată de atacatorii din Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atentat terorist în Franţa. În maşina abandonată de atacatorii publicaţiei Charlie Hebdo s-au găsit cocteiluri Molotov şi drapele jihadiste
Atentat terorist în Franţa. În maşina abandonată de atacatorii publicaţiei Charlie Hebdo s-au găsit cocteiluri Molotov şi drapele jihadiste

Atentat terorist în Franţa. Două drapele jihadiste şi aproximativ zece cocteiluri Molotov au fost găsite de anchetatori în maşina abandonată la Paris, miercuri, de autorii atacului de la redacţia săptămânalului Charlie Hebdo, care s-a soldat cu 12 morţi, au anunţat joi surse apropiate dosarului, citate de AFP.

"Acest lucru demonstrează pe de o parte radicalizarea lor islamistă şi că pregătiseră probabil alte acţiuni cu aceste cocteiluri" Molotov, a declarat sursa citată.

La scurt timp după ce au fugit de la locul atentatului terorist din Franţa, atacatorii şi-au abandonat maşina în nord-estul Parisului, după ce au lovit un automobilist.

Parisul s-a confruntat miercuri cu cel mai sângeros atac comis în Franţa de un secol, respectiv un masacru cu arme Kalaşnikov în plină şedinţă de redacţie la publicaţia Charlie Hebdo, care s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi. 

Autorii atacului au fost identificaţi drept fraţii Cherif şi Said Kouachi, cunoscuţi de serviciile franceze antiterorism, care au fost daţi în urmărire.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite