Atacurile rușilor aspra orașului Bahmut din Donbas, respinse de trupele ucrainene

0
Publicat:

Forţele ucrainene resping atacurile constante asupra oraşului Bahmut din Donbas, în estul Ucrainei, şi îşi menţin poziţiile în apropiere de oraşul Soledar, din aceeaşi regiune, în „condiţii foarte dificile“, după cum a spus președintele Volodimir Zelenski, citat de DPA.

Orașul Bahmut rezistă atacurilor rușilor FOTO Profimedia
Orașul Bahmut rezistă atacurilor rușilor FOTO Profimedia

„Bahmut rezistă în pofida a orice. Şi chiar dacă cea mai mare parte a oraşului a fost distrusă de loviturile ruseşti, soldaţii noştri resping încercările constante ale ruşilor de a avansa“, a declarat Zelenski în discursul său video nocturn, potrivit Agerpres.

De asemenea, trupele ruse sunt ținute departe și de orașul Soledar, din regiunea Donețk. „Soledar rezistă, chiar dacă distrugerile sunt aici şi mai mari, iar situaţia este foarte dificilă“, a afirmat Zelenski.

Comandantul Grupului de Forţe Est, în Bahmut şi Soledar

Președintele Ucrainei a mai arătat că generalul Oleksandr Sîrski, comandantul Grupului de Forţe Est, a efectuat o vizită în cele mai dificile zone din prima linie a frontului, direcţiile Bahmut şi Soledar, unde a organizat paşii necesari pentru întărirea apărării ucrainene, în special, transferul de unităţi suplimentare şi intensificarea focului asupra ocupanţilor, potrivit agenţiei de presă Ukrinform.

Generalul Sîrski a decorat o serie de militari pentru curaj şi rezistenţă.

Rotație a trupelor ruse

Forţele ruse încearcă de mai multe luni să ocupe Bahmut, dar fără succes. Pentru a-şi justifica eşecurile, fondatorul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat că minele din jurul Bahmut şi Soledar ar dispune de „structuri defensive unice şi istorice“ sub forma „unei reţele de oraşe subterane“, transmite în pagina sa electronică postul de televiziune ucrainean Kanal 24.

Agenţiile de presă ucrainene au transmis duminică, citând surse militare, că în zona Bahmut (regiunea Doneţk) are loc o rotaţie a trupelor de ocupaţie, unităţile Wagner fiind înlocuite prin formaţiuni ale armatei ruse regulate. În acelaşi timp, mercenarii lui Prigojin sunt relocaţi în zona oraşului Soledar (tot regiunea Doneţk) pentru reaprovizionare şi completare.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite