Atacul cu un cuțit asupra copiilor în Dublin a fost efectuat de o persoană dintr-o altă țară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu există încă o confirmare oficială a acestei informații.

Foto: Nexta TV via X
Foto: Nexta TV via X

Bărbatul care a atacat trei copii mici și o femeie în centrul Dublinului s-a născut într-o altă țară, dar a locuit în Irlanda în ultimii 20 de ani și este cetățean irlandez, at relatat în direct joi corespondentul Irish Broadcasting Company ( RTÉ ), Paul Reynolds, citând agențiile de aplicare a legii.

Poliția ne-a spus că suspectul, deși a venit în această țară din altă țară, locuiește aici de peste 20 de ani și este cetățean irlandez”, a spus el. Acum nu există nicio confirmare oficială a acestor informații, precum și naționalitatea presupusului infractor, care este indicată pe rețelele de socializare. Poliția a raportat anterior că atacul din apropierea unei școli primare catolice a fost comis de un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani. În urma incidentului, trei copii și o femeie de 30 de ani au fost răniți în diferite grade de severitate și au fost transportați la spitale. Atacatorul a fost reținut.

Reynolds a mai spus că atacul a fost deliberat. Potrivit organelor de drept, înainte de a ataca copiii, bărbatul a petrecut ceva timp în fața școlii, iar premeditarea acțiunilor sale este dovedită de faptul că era înarmat cu un cuțit.

Revolte în oraș

În urma incidentului, sute de protestatari de extremă dreapta au început să se adune în centrul Dublinului , scandând sloganuri anti-imigranți. Astfel, protestatarii aproape că au întrerupt transmisiunea în direct a unui alt corespondent RTÉ de pe străzile din Dublin, începând să strige: „Închide granițele!” Poliția a trebuit să intervină în acest caz.

După cum a notat ziarul britanic The Daily Mail , autoritățile au trimis unități speciale de poliție și armată la fața locului pentru a potoli tulburările. Totuși, ulterior, Ministerul irlandez al Apărării, prin intermediul rețelei de socializare X (fostă Twitter), a avertizat cu privire la riscul dezinformarii, asigurând că filmările video cu echipamente militare de pe străzile din Dublin distribuite pe rețelele de socializare „nu au fost filmate astăzi [joi”. ] seara”, dar se referă la o operațiune de rutină complet diferită, fără legătură cu evenimentele curente.

Se știe că huliganii au incendiat mai multe mașini de poliție, autobuze urbane și un tramvai. Protestatarii au aruncat cu produse pirotehnice și sticle în oamenii legii. În plus, vandalii au distrus magazinul de îmbrăcăminte sport Foot Locker de pe una dintre cele mai importante străzi de transport și comerciale din Dublin - strada O'Connell. Imaginile de pe rețelele de socializare arată oameni cu fețele acoperite cu cagule negre ieșind din magazin printr-o ușă spartă, cu pantofi sport noi în mână. În plus, mai multe magazine au fost distruse, iar vandalii au pătruns în centrul comercial.

Fostul campion al Campionatului Absolut de Lupte, irlandezul Conor McGregor, și-a exprimat opinia că politica eronată de migrație a autorităților irlandeze a dus la situația actuală. „Ceea ce se întâmplă, vine de aici”, a scris el pe X.

Președintele irlandez Michael Higgins a condamnat actele de vandalism. „Poliția merită tot sprijinul nostru pe parcursul acestei anchete. Poliția se confruntă cu acest incident oribil. Faptul că s-a profitat de către unele grupuri a căror agendă este contrară principiului incluziunii sociale este condamnabil și de condamnat de toți cei care cred în statul de drept și democrație”, a spus el.

Potrivit celor mai recente informații de la agențiile irlandeze de aplicare a legii, situația de pe străzile din Dublin a revenit acum la normal și este evaluată ca fiind calmă. „Un număr mare de ofițeri de poliție continuă să se afle pe străzile din centrul orașului și să patruleze în centrul orașului”, a spus un comunicat emis de poliția irlandeză către X.

Despre starea răniților

Medicii se luptă pentru viața unei fetițe de cinci ani; rănile primite de femeie sunt și ele apreciate ca fiind grave. Rănile unui băiat de cinci ani și a unei fetițe de șase ani au fost mai puțin grave. Băiatul, de altfel, a fost deja externat din spital.

Atacatorul însuși a fost rănit grav. Potrivit televiziunii RTÉ, trecătorii care au asistat la incident l-au prins pe criminal și i-au luat cuțitul din mâini. Polițiștii, care au exclus posibilitatea unui atac terorist în prima oră de la atac, au clarificat ulterior că au în vedere toate versiunile, iar ancheta în sine era la început. Motivele atacatorului rămân necunoscute. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite