Ciocniri violente cu poliția, la Dublin după un atac cu cuțit soldat cu mai mulţi răniţi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidente au izbucnit joi seara la Dublin şi o maşină de poliţie a fost incendiată în apropierea locului unde a avut loc un atac cu cuţit care s-a soldat cu cinci răniţi, între care trei copii, relatează AFP.

Foto: Irish Times
Foto: Irish Times

Pancarte cu înscrisul "Irish Lives Matter" ("Vieţile irlandezilor contează") şi steaguri irlandeze au fost purtate de sute de manifestanţi în timpul unor ciocniri care au izbucnit într-un cartier din Dublin în care locuiesc în special imigranţi.

Au avut loc ciocniri violente între grupuri mari de oameni și polițiști. Mai multe vehicule au fost incendiate și au avut loc perturbări grave ale transportului în centrul orașului. Există rapoarte despre protestatari care au tras focuri de armă și coctailuri Molotov în poliție și cel puțin un vehicul al trupelor de intervenție a fost incendiat pe strada Parnell, în timp ce un autobuz și o mașină au fost incendiate la capătul podului O'Connell al străzii O'Connell.

Poliţia irlandeză a anunţat că cinci persoane, printre care trei copii, au fost spitalizate în urma unui grav incident de ordine publică petrecut joi în centrul capitalei, Dublin, media locale relatând că a fost vorba despre un atac prin înjunghiere, notează Reuters.

Media locale au relatat că toţi cinci au fost înjunghiaţi în Parnell Square din Dublin, care se află în vecinătatea arterei principale O'Connell Street.

Potrivit cotidianului Irish Times, suspectul principal a fost reţinut şi are răni despre care se crede că sunt autoprovocate. Primele indicii sugerează că bărbatul a încercat să atace un număr de tineri şi că unii trecători au intervenit.

Motivul atacului, care s-a petrecut în apropierea unei şcoli, nu a fost încă stabilit, a scris Irish Times.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite