Atac „masiv” cu drone rusești asupra Kievului. Un mort și un rănit

0
Publicat:

Un bărbat a murit la Kiev după un atac "masiv" cu drone ruseşti, din cauza căderii de resturi ale acestor dispozitive asupra capitalei, a anunţat duminică primarul capitalei Ucrainei, Vitali Kliciko, notează AFP.

Atac masiv cu drone în Kiev FOTO Profimedia/Arhivă
Atac masiv cu drone în Kiev FOTO Profimedia/Arhivă

"În districtul Solomianskii al capitalei, din cauza căderii de resturi de drone în apropierea unei benzinării, o femeie de 35 de ani a fost internată în spital, iar un bărbat de 41 de ani a murit", a scris Kliciko pe Telegram.

El explicase mai devreme că apărarea aeriană a Kievului a doborât "peste 20 de drone" care se îndreptau spre oraş, transmite Agerpres.

Primarul a descris noul atac drept "masiv" şi a îndemnat populaţia să rămână la adăpost, avertizând împotriva noilor valuri de drone care lovesc Kievul "din mai multe direcţii deodată".

De asemenea, un incendiu a izbucnit la sediul unei companii din districtul Holosiivskii, a adăugat el.

Kliciko raportase la scurt timp după ora locală 02.00 (sâmbătă, 23.00 GMT) despre primele explozii, adăugând că acestea continuă.

Capitala ucraineană a fost vizată în mod regulat în luna mai. Şeful administraţiei civile şi militare locale, Serhii Popko, a numărat vineri "13 atacuri nocturne" de la începutul lunii.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite