Atac cu drone în centrul orașului rus Krasnodar VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două vehicule aeriene fără pilot (UAV) au avariat vineri clădiri din Krasnodar, după ce presa locală a relatat că o explozie s-a auzit în orașul din sudul Rusiei, relatează CNN.

O dronă a a avariat o clădire din centrul orașului Krasnodar FOTO Captură Twitter
O dronă a a avariat o clădire din centrul orașului Krasnodar FOTO Captură Twitter

Guvernatorul orașului, Veniamin Kondratiev, a declarat că nicio infrastructură majoră nu a fost afectată și a precizat că nu au existat victime în urma incidentului.

Vineri dimineață, înregistrări video geolocalizate de CNN au arătat ceea ce părea a fi o aeronavă fără pilot în zbor, urmată de sunetul unei explozii. Alte imagini de pe rețelele de socializare arată fumul care se ridică deasupra clădirii, iar o altă imagine arată clădirea avariată.

Agenția de știri de stat TASS a relatat că centrul de apeluri de urgență al orașului a fost alertat cu privire la o explozie pe strada Morskaia vineri dimineața devreme.

"Serviciile de urgență au fost trimise la fața locului. Nu au fost raportate victime. S-au înregistrat pagube la acoperișul și ferestrele clădirii, dar nu s-a produs niciun incendiu", potrivit TASS.

O înregistrare video, postată online de publicația Republic, surprinde locuitorii unei zone rezidențiale fugind înainte de a apărea o străfulgerare, relatează Daily Express.

Canalul Telegram Baza a distribuit imagini de pe camerele de supraveghere, filmate la ora patru dimineața (ora Rusiei), in care un proiectil se îndreaptă spre o clădire rezidențială.

Câteva secunde mai târziu, o explozie pare să aibă loc lângă o clădire.

Martorii au declarat presei locale că au auzit ceva asemănător cu sunetul unui moped și apoi două explozii.

Primarul orașului Krasnodar, Evgheni Naumov, a declarat că o clădire rezidențială și o clădire de birouri au fost avariate, dar nu s-au înregistrat victime.

Regiunea Belgorod din sudul Rusiei, care se învecinează cu Ucraina, a fost atacată de tiruri de artilerie ucrainene în ultimele 24 de ore, relatează AFP.

Orașul Graivoron din Belgorod, situat la aproximativ 7 kilometri de granița cu Ucraina, s-a aflat sub foc timp de mai multe ore, fiind avariate patru case, un magazin, o mașină, o conductă de gaz și o linie electrică, a anunțat pe rețelele de socializare. guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, 

Cinci districte au fost atacate în mod repetat cu drone, mortiere și artilerie, iar satul Kozinka a fost lovit de peste 130 de ori, potrivit lui Gladkov.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite