Atac asupra pieței din centrul unui oraș din estul Ucrainei: Cel puțin 16 morți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puțin 16 civili au fost uciși în urma unui atac efectuat de ruși asupra pieței din centrul orașului Kostiantînivka, situat în nordul regiunii Donețk.

FOTO BBC
FOTO BBC

„Lipsă totală de umanitate”, a reacționat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Potrivit autorităților ucrainene, cel puțin 16 civili au fost uciși, iar alții 28 răniți în urma unui atac efectuat de ruși. Un copil și un salvator figurează printre civilii uciși.

„Din păcate, numărul victimelor și cel al răniților ar urma să crească. Sunt oameni care nu au făcut niciun rău nimănui”, a adăugat Zelenski, evocând „un atac de artilerie”.

Kostiantînivka, un oraș cu 70.000 de locuitori înainte de începutul războiului, se află în apropiere de linia frontului.

Informațiile cu privire la sursa atacului sunt diverse. O parte a presei ucrainene scrie despre un atac cu rachete S-300, în timp ce imagini de pe camerele de supraveghere prezentate de Zelenski arată o explozie puternică, precedată de şuieratul unui obuz.

Cert este că atacul a vizat piața din centrul orașului, unde a izbucnit un incendiu pe o suprafață de 300 de metri pătrați. Cel puțin 30 de pavilioane comerciale și o farmacie au fost distruse în urma atacului și incendiului, care între timp a fost stins.

Kostiantînivka se află la circa 30 de kilometri de oraşul Bahmut, cucerit în luna mai de trupele ruse după zece luni de lupte grele, dar unde acum trupele ucrainene sunt în ofensivă şi atacă pe flancuri.

Atacul de la Kostiantînivka coincide cu vizita șeful diplomației americane la Kiev. Antony Blinken ar urma să anunțe un nou ajutor militar pentru Ucraina, țară sfâșiată de un război nejustificat și ilegal dus împotriva ei de către Vladimir Putin.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite