General-maior din FSB, grav rănit în urma exploziei unei bombe ascunse în telefonul său mobil

0
Publicat:

Un general-maior din Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, principalul succesor al KGB) se află în stare critică după ce a fost rănit în urma exploziei unei bombe ascunse în telefonul său mobil.

Iuri Afanasevski FOTO Daily Mail
Iuri Afanasevski FOTO Daily Mail

Unii bloggeri militari ruși dau vina pe Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) pentru capcana în care a căzut generalul-maior Iuri Afanasevski, în vârstă de 64 de ani.

Explozia ar fi avut loc în casa deținută de Afanaseveksi în orașul Lugansk, ocupat de Rusia încă din anul 2014.

Acesta ar fi declanșat bomba în momentul deschiderii unui telefon mobil pe care îl primise recent. Fiul și soția lui Afansevski au fost de asemenea răniți.

Generalul-maior Iuri Afanasevski a fost șeful Departamentului Vamal al regiunii Lugansk, care se învecinează cu Rusia. Rusia pretinde în prezent că această regiune din estul Ucrainei face parte din teritoriul său.

Iuri Afanasevski se află pe listele de sancțiuni ale Marii Britanii, Uniunii Europene, Canadei, Elveției și Japoniei.

O femeie a fost reținută sub acuzația de tentativă de omor asupra generalului-maior din FSB. Este vorba de persoana care i-a predat acestuia telefonul mobil.

Cazul Afanasevski a devenit public la doar câteva zile după cel al ofițerului de poliție din regiunea Belgorod care a fost ucis de o dronă în timp ce își tundea gazonul.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite