Atac cu drone în mai multe regiuni din Ucraina: trei răniți la Odesa

0
Publicat:

Ucraina a anunţat că a doborât 19 dintre cele 20 de drone de atac lansate de Rusia în cursul nopții de marți spre miercuri, în special asupra Odesei, unde trei persoane au fost rănite, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Zonă afectată de un atac cu drone la Odesa FOTO EPA-EFE
Zonă afectată de un atac cu drone la Odesa FOTO EPA-EFE

În seara zilei de marţi, 16 ianuarie, autorităţile ucrainene au informat deja despre 17 răniţi la Harkov, oraş important din nord-estul țării vecine, după un dublu atac cu rachete S-300 care a avariat de asemenea circa 20 de imobile.

La Odesa, trei persoane au fost rănite într-un atac cu drone.

În total, „în noaptea de 16 spre 17 ianuarie 2024, inamicul a lovit cu 20 de drone de atac de tipul Shahed-136/131”, au anunţat Forțele Aeriene ale Ucrainei, precizând că au distrus 19 drone în zbor, fără a preciza locul şi ce s-a întâmplat cu cea de-a 20-a dronă.

Potrivit lui lui Ihor Klimenko, ministrul de Interne al Ucrainei, regiunile Herson (sud), Dnipro (centru) şi Sumî (nord) au fost toate atacate de armata rusă în timpul nopţii. „Din fericire nu sunt victime”, a declarat el.

Rusia bombardează zilnic oraşe şi sate din Ucraina. Harkov, oraş şi regiune de frontieră, este vizat cu precădere, iar marţi autorităţile ucrainene au anunţat evacuarea a 26 de sate din această regiune din cauza unui asalt al forţelor ruse în zonă, notează AFP.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite