Atac cibernetic la Universitatea din Innsbruck: Datele a 23.000 de studenți au fost compromise

0
Publicat:

Universitatea din Innsbruck, Austria, a fost recent ținta unui atac cibernetic, punând în pericol informațiile a 23.000 de studenți. Potrivit unui anunț făcut, luni, de către universitate, date sensibile, cum ar fi nume, date de naștere, adrese de reședință și adrese de e-mail, au fost compromise de către hackeri neidentificați.

Universitatea din Innsbruck, atacată de hackeri FOTO Arhivă
Universitatea din Innsbruck, atacată de hackeri FOTO Arhivă

Atacul cibernetic a declanșat o anchetă, dar până în prezent, nu s-au făcut publice informații despre motivul atacului sau identitatea celor responsabili, notează DPA. Universitatea a colaborat strâns cu autoritățile și a solicitat sprijinul poliției pentru a investiga acest incident.

„Contramăsuri necesare”

În urma atacului, instituția de învățământ a luat măsuri imediate pentru a contracara amenințarea. „Contramăsurile necesare” au fost implementate pentru a proteja datele și pentru a evita consecințe mai grave. Autoritățile universitare se angajează să colaboreze cu forțele de ordine pentru a aduce hackerii în fața justiției.

Studenții sunt sfătuiți să fie extrem de vigilenți și să raporteze orice activitate suspectă. De asemenea, li s-a atras atenția cu privire la riscul de phishing, subliniind importanța protejării datelor personale și a evitării interacțiunilor nesigure pe internet.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite