Hackerii au dezvoltat o nouă metodă de înșelăciune. Cum se folosesc de vocile copiilor cu ajutorul inteligenței artificiale

0
Publicat:

Hackerii folosesc noi instrumente de inteligență artificială pentru a face bani. Aceștia clonează vocile copiilor cu ajutorul inteligenței artificiale, în doar câteva secunde.

Inteligența artificială are și o parte întunecată
Inteligența artificială are și o parte întunecată

Specialiștii cibernetici avertizează că hackerii au început să practice o nouă metodă prin care să păcălească părinții pentru a-i stoarce de bani. Astfel, infractorii folosesc inteligența artificială pentru a clona vocile, în doar trei secunde, potrivit antena3.ro.

Mai exact, infractorii cibernetici piratează conturile copiilor de pe rețelele sociale și le clonează vocile folosind AI pentru a păcăli părinții să le trimită bani.

Hackerii au nevoie de trei secunde din vocea reală a copilului pentru a transforma mai multe fișiere audio deepfake ca și cum ar fi vorbit copilul respectiv cu adevărat.

Cu mai mult efort petrecut pe clonare, hackerii pot obține chiar și o potrivire a vocii de 95%, arată cercetările companiei de securitate McAfee.

”Valul AI va da o a doua viață a tot ceea ce există deja de ceva vreme. Singurul lucru este că vom vedea mai multe și acele amenințări vor fi și mai letale din cauza inteligenței artificiale”, a declarat Vonny Gamot, liderul McAfee pentru Europa, notează Daily Mail.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite