Asalt asupra Kievului. Elicopterele ruseşti zboară deasupra capitalei Ucrainei. Atac cu rachete de tip Grad, de aşteptat VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
elicoptere kiev

Forţe ruse au pătruns în regiunea Kiev, dinspre Belarus, în vederea unui atac cu rachete de tip Grad vizând ţinte militare, anunţă joi într-un comunicat grănicerii ucraineni, relatează AFP.

Joi la prânz, elicopterele ruseşti au apărut pe cerul capitalei ucrainene survolând baza aeriană Gostomel de la periferia Kievului, în timp ce mai multe au zburat deasupra centralei hidroelectrice Kahovka de pe râul Nipru.

Un jurnalist al France Presse a constatat prezenţa mai multor elicoptere fără însemne de identificare zburând în grup la joasă altitudine deasupra unei suburbii a Kievului, capitala ucraineană.

Rusia a lansat joi dimineaţă o operaţiune militară la scară mare împotriva Ucrainei, sub pretextul de a apăra persoanele din estul Ucrainei de "abuzuri" şi "genocid" din partea guvernului ucrainean.

Potrivit unor informaţii neconfirmate este vorba despre un zbor în grup care provine din Belarus.

Ministerul Apărării din Belarus, un aliat al Rusiei, a anunţat închiderea spaţiului aerian belarus deasupra frontierei ucrainene, în sud,  - începând de la ora 9.00 GMT (11.00, ora României).

Minskul a închis acest spaţiu aerian cu scopul de a ”garanta securitatea folosirii spaţiului aerian” al Belarusului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite