Armata ucraineană, pregătită să dea o ripostă puternică rușilor în cazul unor încercări de trecere a frontierei cu Transnistria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pătrunderea trupelor rusești în Transnistria este imposibilă, deoarece ocupanții ar trebui să traverseze spațiul aerian al NATO sau al Ucrainei.

Soldați ucraineni
Soldați ucraineni

Acest lucru a fost declarat de șefa Centrului Comun de Presă de Coordonare a Forțelor de Apărare din Sud, Natalia Gumenyuk, în cadrul unui teledon de informare.

"O aterizare în Transnistria este a priori imposibilă, deoarece necesită traversarea spațiului aerian fie al țărilor NATO, fie al Ucrainei însăși. Dar cine le va permite acest lucru?", a declarat Humeniuk, scrie unian.ua.

Ea a precizat că forțele rusești, care în prezent sunt concentrate în partea ocupată a Republicii Moldova, probabil că "urmăresc cu profundă surprindere rapoartele despre puterea lor" răspândite de propaganda rusă.

Humeniuk a mai precizat că forțele ucrainene sunt concentrate de-a lungul liniei de frontieră și sunt pregătite să dea un răspuns puternic în cazul unor încercări de pătrundere, dacă trupele rusești sunt încă disperate.

"Din punct de vedere militar, putem lua în considerare amenințările din aceste direcții (transnistreană și belarusă - UNIAN), dar cât de reale sunt ele? Acestea sunt mai degrabă amenințări ipotetice, ceea ce înseamnă că sunt probabile într-un anumit set de circumstanțe, dar este puțin probabil să se materializeze. Pentru că, pentru a deschide frontul, trebuie să existe un sprijin suplimentar, dar nu avem de unde să-l obținem", a adăugat Humeniuk.

După cum a relatat UNIAN, Ministerul rus al Apărării a acuzat recent Ucraina că ar fi pregătit "provocări" în Transnistria. Moscova a declarat că ucrainenii vor să organizeze o ofensivă rusă din Transnistria pentru a crea în mod artificial un pretext pentru o invazie.

Declarația rușilor a venit după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina ar fi gata să ajute Moldova să rezolve situația din Transnistria, inclusiv dacă Rusia folosește teritoriul pentru a deschide un alt front.

Ulterior, Zelenski a calificat zvonurile privind o invazie ucraineană în Transnistria drept dezinformare, care a fost răspândită de Rusia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite