Armata rusă a bombardat un spital din regiunea Doneţk VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captură video Twitter
Foto: Captură video Twitter

Trupele ruse au atacat vineri un spital de traumatologie din Liman. În urma bombardamentelor cu rachete a izbucnit un incendiu care a afectat şi clădirile din apropiere.

„Fiind lovite direct de obuze, atât spitalul, cât şi clădirile rezidenţiale din jur au fost arse şi distruse. Pompierii şi pirotehnicienii au stins incendiul şi au scos dispozitivele explozive”, a comunicat Pavlo Kirilenko, guvernatorul regiunii Doneţk, pe Telegram. 

Conform guvernatorului ucrainean, trupele ruse au utilizat un sistem de rachete multiple BM-27 Uragan, însă nu a oferit amănunte despre posibile victime. 

Înaltul comandament al forţelor ucrainene a declarat că, miercuri, armata rusă a desfăşurat un nou atac asupra oraşului Liman, din regiunea Doneţk, în cadrul operaţiunii de preluare a controlului asupra întregului Donbas. 

Ţelul armatei ruse este preluarea controlului asupra oraşului-port Mariupol şi a întregii regiuni Herson, conform buletinului actualizat al Statului Major al trupei ucrainene privind progresul de pe front în cea de-a 56-a zi a „operaţiunii speciale” în Ucraina, scrie Ukrinform. 

Conform comandamentului ucrainean, Liman este ţinta principală a armatei ruse în acest moment. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite