Angajat feroviar britanic, concediat „pe nedrept” după ce a consumat droguri. Cum a ajuns să bea ceai cu cocaină

0
Publicat:

Un lucrător feroviar britanic și-a pierdut locul le muncă, după ce a fost depistat pozitiv la un test antidrog pozitiv. Tribunalul a decis însă că a fost concediat pe nedrept. Bărbatul băuse un ceai de plante, fără să aibă habar că ar conține cocaină.

Ceaiul consumat de bărbat conținea cocaină FOTO Pixabay
Ceaiul consumat de bărbat conținea cocaină FOTO Pixabay

Paul Glenholmes a lucrat ca tehnician de siguranță pentru compania feroviară națională britanică din iulie 2014, până la concedierea sa, în anul 2020, după ce un test de rutină antidrog a găsit urme de cocaină în organismul său, scrie Business Insider.

Indigestie, tratată cu cocaină

Bărbatul suferise o indigestie și s-a gândit să se trateze singur, fără prescripție medicală. Pe 6 septembrie 2020, el a cumpărat ceai de la o piață. Pe ambalaj nu era listat niciun ingredient. El a spus în fața tribunalului Midlands East că licoarea a funcționat imediat pentru a-i calma indigestia.

Ceaiul Inca, cunoscut și sub denumirea de ceai de mate sau ceai de coca, este un ceai de plante din America de Sud, care conține același ingredient activ ca și cocaina. Glenholmes a continuat să ia produsul din acel moment și a susținut că nu a fost conștient de faptul că ar consuma un drog.

Pe 24 septembrie, el a trebuit să susțină un test standard de depistare a drogurilor și a alcoolului, de care fusese înștiințat cu opt săptămâni înainte. Paul a fost testat pozitiv pentru benzoilecgonină, un metabolit al cocainei, găsit în urină.

El a fost apoi suspendat pe 30 septembrie, după care a început o anchetă.

În declarația sa, Paul Glenholmes a spus că testul eșuat din cauza consumului de „ceai Inca”, pe al cărui ambalaj nu exista o listă de ingrediente. După ce a cercetat produsul, el a spus tribunalului că a ajuns să-și dea seama că acesta conține cocaină.

„Având informațiile de acum nu aș fi cumpărat sau consumat produsul cu bună știință”, a spus el în declarație.

Bărbatul nu a putut participa la o audiere disciplinară pe 20 noiembrie 2020, invocând „stresul la locul de muncă” și starea de rău. El a mai spus că a existat o lipsă de „înțelegere” din partea managerilor în timpul anchetei.

Decizie nedreaptă, dar fără despăgubiri

Judecătorul tribunalului a hotărât că erorile de procedură din timpul anchetei au dus la concedierea nedreaptă, dar că Glenholmes nu va primi nicio despăgubire.

„Nu am nicio îndoială că reclamantul a fost în întregime vinovat pentru concedierea sa. El a băut în mod deliberat ceai din America de Sud, fără să știe și fără să cerceteze înainte de a-l bea, ce conținea. În plus, nu a avut în vedere să afle ce conține, în ciuda faptului că că a fost cel puțin la fel de eficient ca medicamentul fără prescripție medicală pe care îl înlocuise cu ceaiul”, a spus judecătorul.

Un purtător de cuvânt al Network Rail a declarat pentru Business Insider următoarele: „Tribunalul și-a luat decizia în acest caz. Noi, companie conștientă de siguranță, luăm foarte în serios standardele stabilite în politica noastră privind drogurile și alcoolul. Avem reguli clare și nu vom tolera ca personalul să fie sub influența băuturii sau drogurilor.”

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite