Angajat CFR: Lipsurile din infrastructura de transport feroviar pot determina  un accident precum cel din clubul Colectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii de la CFR se plâng de condiţiile de lucru şi de salariile mici FOTO Mediafax
Angajaţii de la CFR se plâng de condiţiile de lucru şi de salariile mici FOTO Mediafax

Sindicaliştii de la CFR au protestat la Ministerul Transporturilor faţă de situaţia în care a ajuns sistemul feroviar românesc şi ameninţă cu greva de la 1 iunie.

„Lipsa investiţiilor în infrastructura de transport feroviar şi în reparaţiile trenurilor poate determina în orice moment un accident de mari proporţii, precum cel din clubul Colectiv. Există din ce în ce mai multe restricţii de viteză. Avem tronsoane unde trenurile nu pot circula cu mai mult de 5 kilometri la oră pentru că altfel ar face accident. De asta suntem aici, să atragem atenţia că trebuie să prevenim un nou «Colectiv»“, a precizat pentru Agerpres, Petre Trifu, membru al sindicatului RC Piatra Olt.

Sindicaliştii acuză subfinanţarea sectorului feroviar şi salariile şi sporurile prea mici în comparaţie cu munca depusă de angajaţi.  Angajaţii de la CFR mai spun că multe echipamente de lucru sunt depăşite, iar salariaţii nu au condiţii bune de lucru. Din acest motiv, mecanicii de tren au dat ultimatum companiei să le rezolve problemele până la 1 iunie, în caz contrar intenţionează să nu mai iasă cu locomotivele din depouri.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite