Amiralul Radakin: Principalul impuls al contraofensivei Kievului nu a venit

0
Publicat:

Armata rusă și-a pierdut jumătate din eficacitatea de luptă în Ucraina, inclusiv până la 2500 de tancuri, iar principalul impuls al contraofensivei de la Kiev urmează să vină, a declarat șeful forțelor armate britanice, amiralul Tony Radakin. 

Amiralul Tony Radakin
Amiralul Tony Radakin

În același timp, amiralul a respins acuzațiile conform cărora contraofensiva ucraineană se desfășoară încet și a subliniat că strategia militară a Kievului vizează „epuizarea și lovirea” inamicului pentru a distruge treptat liniile defensive rusești.

„Întrebarea este ce strategie aplici pe o linie a frontului care are o lungime de peste o mie de kilometri ca să o transformi într-o problemă mai mare pentru dușman decât pentru tine?(...) Acesta este motivul pentru care vedem că Ucraina testează (linia frontului-n.red.) pe mai multe axe”, a declarat amiralul Radakin a spus într-o audiere parlamentară, arată afr.com.

Totuși, el a recunoscut că densitatea câmpurilor de mine rusești a fost „mai mare decât se aștepta” și că lipsa acoperirii aeriene, dar și o aprovizionare deficitară cu sistemele de armament moderne cerute de Kiev au „complicat cursul contraofensivei”.

Cu toate astea, amiralul a subliniat că inițiativa rămâne la militarii ucraineni. „Rusia este acum atât de slabă încât nu are puterea de a lansa o proprie contraofensivă. A pierdut aproape jumătate din eficiența de luptă. Anul trecut rușii au tras 10 milioane de obuze de artilerie, dar în cel mai bun caz pot produce 1 milion de obuze pe an. Apoi, au pierdut 2.500 de tancuri și, în cel mai bun caz, pot produce 200 de tancuri pe an”, a declarat amiralul care a mai precizat că „lovitura principală a contraofensivei Kievului urmează să vină”.

Regatul Unit este al doilea cel mai mare furnizor de ajutor militar al Ucrainei după SUA și a fost la avangarda în ceea ce privește aprovizionarea Kievului cu echipamente militare avansate, inclusiv tancuri principale de luptă și rachete de croazieră cu rază lungă de lovire.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite