Armata ucraineană raportează mai multe „succese parţiale” la sud de Bahmut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata ucraineană a raportat miercuri noi "succese parţiale" în localitatea Klişciivka, la sud de Bahmut, pe frontul de est, transmite EFE, preluată de Agerpres.

Soldați ucraineni pe frontul de lângă Bahmut FOTO EPA-EFE
Soldați ucraineni pe frontul de lângă Bahmut FOTO EPA-EFE

"Vedem succese parţiale în zona Klişciivka, soldații se instalează pe liniile câștigate", a declarat purtătorul de cuvânt al Statului Major ucrainean, Andri Kovalov, explicând că forţele ucrainene securizează terenul pe care au reuşit să îl recupereze în această parte a frontului.

Totodată, trupele ucrainene continuă să respingă ofensivele ruseşti în Lîman, Avdiivka şi Mariinka, situate de asemenea pe frontul de est.

Kovalov a confirmat că operaţiunile ofensive ucrainene continuă şi la nord de oraşul Bahmut, ocupat în întregime de ruşi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Statului Major ucrainean, forţele ruse mobilizează rezerve pentru a contracara operaţiunile ucrainene şi suferă pierderi grele.

Forțele de apărare ucrainene continuă să desfășoare operațiuni ofensive pe direcțiile din apropierea Melitipolului și Berdianskului, „instalându-se în tranșee pe liniile obținute, lansând focuri de artilerie asupra țintelor inamice  și desfășurând măsuri de contra-baterie", potrivit actualizării de miercuri a Statului General Major, citat de CNN.

"În direcțiile Zaporojie și Herson, inamicul își concentrează principalele eforturi pentru a împiedica înaintarea trupelor noastre", a precizat Statul Major General.

Ucraina şi-a început contraofensiva în urmă cu mai bine de o lună şi desfăşoară atacuri în zona Bahmut şi în alte două puncte mai la sud pe linia frontului, în provinciile Doneţk şi Zaporojie.

Câteva câştiguri neînsemnate ruseşti în Donbas, progrese modeste ale ucrainenilor în sud, un front aproape static: la peste o lună de la începutul contraofensivei Kievului, niciuna dintre părţi nu pare în măsură să înregistreze progrese decisive, a arătat France Presse într-o analiză publicată luni.

Ritmul actual al operațiunilor forțelor ucrainene nu sugerează că situația a ajuns într-un punct mort sau că Ucraina nu este în măsură să recupereze zone mari din teritoriile sale, relatează în ultimul lor raport analiștii Institutului pentru Studii de Război (ISW)

„Actuala contraofensivă ucraineană este mai puțin dramatică și rapidă decât cea prin care a fost eliberată o mare parte din regiunea Harkov, mai reușită decât ofensiva de iarnă rusească eșuată și, în general, se apropie cel mai mult de contraofensiva mai lentă, dar în cele din urmă reușită de la Herson, în ceea ce privește ritmul și progresul inițial”, arată analiștii ISW.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite