Amendă de 1.000 de euro în Anglia dacă folosești navigatorul GPS la volan

0
Publicat:

Noua regulă se află în Codul Rutier din Anglia și foarte mulți șoferi nu o cunosc, fiind pasibili de o amendă mare.

Navigator gps FOTO: Pixabay
Navigator gps FOTO: Pixabay

Legea a intrat în vigoare anul trecut iar modificarea se aplică utilizării telefonului sau oricărui dispozitiv portabil pentru a accesa hărți sau navigație prin satelit.

Astfel, pentru utilizarea navigatorului prin satelit în timpul conducerii șoferii sunt pasibili să plătească o amendă de 1.000 de euro.

„Este ilegal să țineți și să folosiți un telefon, un navigator prin satelit, o tabletă sau orice dispozitiv care poate trimite sau primi date, în timp ce conduceți sau ghidați o motocicletă. Aceasta înseamnă că nu trebuie să utilizați un dispozitiv în mână din niciun motiv, fie online, fie offline. De exemplu, nu trebuie să trimiteți mesaje text, să efectuați apeluri, să faceți fotografii sau videoclipuri sau să navigați pe web”, potrivit legii.

Codul Rutier prevede că parbrizele și geamurile trebuie menținute curate și fără obstacole pentru vedere.

Din acest motiv, plasarea unui navigator prin satelit la înălțimea ochilor în timp ce conduceți sau oriunde altundeva vă poate împiedica vederea asupra drumului din față, ar putea fi văzută ca o infracțiune de conducere de către poliție.

”De asemenea, ați putea fi expus riscului de urmărire penală pentru conducere neglijentă dacă se constată că conducerea dumneavoastră este afectată ca urmare a utilizării unui dispozitiv de navigare prin satelit, indiferent dacă este ținut sau nu în mână. Aceasta se pedepsește cu o amendă maximă nelimitată și de la trei până la nouă puncte de penalizare.

Ținerea telefonului atunci când suni pe cineva nu este permisă și reprezintă un pericol pe drumuri, dar apelurile pot fi efectuate atunci când sunteți pe drum doar dacă se utilizează un set cu căști hands free”, scrie ziarulromanesc.at.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite