Alți trei turiști au dispărut într-o săptămână în Grecia, după moartea lui Michael Mosley. Autoritățile trag un semnal de alarmă

0
Publicat:

Turiștii care merg în Grecia par să nu înțeleagă pericolul pe care îl reprezintă căldura excesivă de acolo. Dornici de a vizita cât mai multe locuri extraordinare, oamenii ignoră temperaturile extreme. Așa se face că pe lângă disăriția lui Michael Mosley, alte trei persoane sunt date dispărute.

În ciuda căldurii extreme, Grecia adună mii de turiști. FOTO Arhivă
În ciuda căldurii extreme, Grecia adună mii de turiști. FOTO Arhivă

Dispariția celor patru turiști a fost semnalată în ultimele zile. În condițiile în care Grecia se confruntă cu temperaturi neobișnuit de ridicate, crește teama că vizitatorii străini nu sunt conștienți sau nu sunt informați în mod corespunzător cu privire la riscurile pe care le prezintă efortul excesiv în căldura toridă, potrivit The Guardian.

În condițiile în care Grecia este cuprinsă de temperaturi neobișnuit de ridicate, temerile că vizitatorii străini sunt răpuși de căldură, cresc. În ultima săptămână, au fost demarate trei operațiuni de căutare și salvare pentru turiștii care au dispărut în timpul ecursiilor pe insule îndepărtate, inclusiv una pentru popularul prezentator TV Michael Mosley, care a fost găsit mort pe insula Symi .

Se știe că Mosley a pornit la drum pe o căldură dogoritoare, într-o plimbare care avea să devină fatală pentru el.

În ultimele zile, serviciile de urgență au fost solicitate și pe alte două insule îndepărtate, Samos și Amorgos, pentru a căuta un bărbat olandez în vârstă și un cetățean american care a dispărut pe traseele de drumeții, potrivit The Guardian.

Eric Calibet, în vârstă de 59 de ani, un ofițer de poliție pensionat din Los Angeles și vizitator obișnuit al isulei Amorgos, a fost văzut ultima dată marți, făcând o excursie individuală prin insula Cicladice. El a pornit la ora 7.00 în drumeție, într-o zi în care temperaturile aveau să crească la peste 37 de grade. La sfârșitul zilei de joi, la aproape 48 de ore după ce prietenul cu care era cazat a alertat poliția despre faptul că nu s-a întors, Calibet era încă dispărut. Se crede că ultimul său contact cunoscut a fost un mesaj pe care i l-a trimis de pe telefonul său mobil surorii sale.

Nici după o operațiune de căutare în Samos - la care au participat o echipă de salvare, patru drone, un câine de urmărire adus de la Atena și un elicopter al agenției europene de frontieră Frontex - nu au reușit să îl găsească pe cetățeanul olandez în vârstă de 74 de ani, care, de asemenea, se angajase într-o drumeție de cinci ore când a dispărut.

Un punct fierbinte al Mediteranei, aflat în prima linie a urgenței climatice, Grecia se confruntă cu temperaturi din ce în ce mai ridicate, cu un record de 48 de grade Celsius înregistrat vara trecută.

În acest an, în ceea ce serviciul meteorologic național, EMY, a descris ca fiind o premieră, se înregistrează deja temperaturi record în acest stadiu al sezonului. Școlile au fost închise, iar Ministerul Culturii a fost nevoit să închidă Acropole și alte situri arheologice pentru vizitatori, scrie Antena 3. Voluntarii de la Crucea Roșie au distribuit mii de sticle cu apă gratuite, iar primăria Atenei a amenajat stații de răcire. În Chania, în Creta, mercurul a atins joi 44,5 grade Celsius.

Căldura extremă și pericolele pe care le reprezintă au stimulat cererile pentru o mai bună întreținere și semnalizare a traseelor.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite