Alertă teroristă la Paris: o femeie a fost împușcată de poliție într-o stație de tren metropolitan de la periferia capitalei franceze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliția a deschis focul marți dimineață, la Paris, asupra unei femei îmbrăcate complet în stil islamic care făcea remarci amenințătoare și făcea elogiul terorismului, informează Le Figaro citând o sursă cadrul poliției.

În jurul orei locale 9.30 (10.30 ora României), la stația RER (rețea de tren metropolitan) Austerlitz din arondismentul 13 al Parisului, suspecta, care purta o abaya (rochie care acoperă întreg trupul, purtată de femeile musulmane), a proferat amenințări la adresa trecătorilor. Ea a amenințat că „va arunca totul în aer“, a declarat penru Le Figaro o a doua sursă din cadrul poliției. Femeia a fost văzută apoi în stația Bibliothèque François Mitterrand, ascunzându-și mâinile. O echipă de la forțele speciale ale Poliției a intervenit la fața locului și a încercat să o izoleze în timp ce femeia striga „Allahu Akbar“ și refuza în continuare să își arate mâinile. Întrucât s-a opus ordinelor poliției, ofițerii au fost nevoiți să facă uz de arme, scrie sursa citată.

Potrivit informațiilor Le Figaro, femeia a fost împușcată în abdomen și a fost transferată la spital. Prognosticul ei este grav, dar starea ei este stabilă. Intervenția poliției la fața locului este încă în curs de desfășurare. Au fost chemate echipele canine și de geniști pentru a se asigura că nu există explozibili în stație. Deocamdată, stația este încă inaccesibilă publicului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite