Accident spectaculos cu o mașină Tesla căzută în mare, filmat de niște români în Norvegia. Cum au fost salvați pasagerii | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentul cu o maşină Tesla, surprins pe cameră chiar de nişte români aflaţi în Norvegia, a făcut senzaţie pe internet, imaginile fiind preluate de presa internațională. Este vorba despre momentele în care o maşină electrică marca Tesla s-a scufundat în apele reci ale unui fiord, la Oslo, în Norvegia.

Şoferul şi pasagerul din Tesla s-au căţărat pe plafonul maşinii

Filmuleţul românilor a surprins maşina scufundându-se şi pe cei doi ocupanţi ai acesteia încercând să se salveze. Pe măsură ce autoturismul dispărea încet-încet sub apa îngheţată a fiordului, ei au reuşit să ajungă pe plafon, unde şi-au aşteptat salvarea.

Salvarea a venit de la o saună plutitoare

Şansa lor a fost o saună plutitoare, o modalitate de relaxare estrem de populară în Norvegia şi apreciată de turişti, scrie Washington Post.

Localnicul Nicholay Nordahl, în vârstă de 26 de ani, a fost alertat despre ceea ce se întâmplă chiar de către unul dintre cei doi pasageri ai săi, care i-a văzut pe cei doi ocupanţi ai maşinii Tesla sus, pe plafonul autoturismului şi maşina care era încet-încet înghiţită de apă. Astfel, a ajuns primul la maşină şi, împreună cu cei doi francezi aflaţi la relaxare pe sauna plutitoare, a reuşit să îi tragă din apă pe cei aflaţi în pericol chiar înainte ca Tesla să se scufunde.

Ulterior, maşina a fost recuperată din apele fiordului cu o macara, iar şoferul a povestit că, din cauză că a accelerat, a trecut pur şi simplu prin dig cu maşina şi s-a trezit direct în apă.

Imaginile video surprinse de românii aflaţi în Norvegia au fost preluate de agenţiile de presă internaţionale şi au avut mii de vizualizări. Pe fundal se aud comentariile autorului acestui filmuleţ.

Norvegia este una dintre ţările care a renunţat aproape în totalitate la maşinile pe benzină şi motorină în favoarea celor electrice, astfel că maşinile Tesla sunt foarte populare în această parte a Europei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite