A doua analiză necesară pentru sud-coreeanul internat la Bratislava, suspect de contagiere cu virusul MERS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virisul MERS a ucis turismul sud-coreean FOTO AP Photo
Virisul MERS a ucis turismul sud-coreean FOTO AP Photo

A doua analiză va fi necesară pentru a îndepărta orice suspiciune de contagiere cu coronavirusul MERS a unui sud-coreean spitalizat sâmbătă la Bratislava, transmite Agerpres. Primele teste, efectuate duminică, au ieşit aproape negetive, conform anunţului făcut de spitalul slovac, citat de AFP.

„Nici un indicator nu a fost pozitiv. Din cei patru indicatori, trei au fost negativi, iar al patrulea la limită. Potrivit regulilor epidemiologice, este necesar să se repete procedura", a declarat purtătoarea de cuvânt a spitalului universitar din Bratislava, Petra Stano Matasovska. Aceasta a mai adăugat că vor fi trimise noi probe de sânge către un laborator specializat din Praga care va da un răspuns final în 24 de ore. 

Un cetăţean sud-coreean în vârstă de 38 de ani, sosit în Slovacia pe 3 iunie, a fost spitalizat de urgenţă sâmbătă la Bratislava, fiind suspectat de contagierea cu coronavirusul MERS. Angajat al fabricii de automobile sud-coreene KIA, cu sediul la Zilina, în nordul ţării, el suferă de diaree, febră şi leziunii ale pielii, a afirmat purtătoarea de cuvânt. „Pacientul rămâne într-o unitate specială, izolat de ceilalţi pacienţi”, a mai precizat Petra Stano Matasovska, adăugând că starea bolnavului „s-a ameliorat uşor”.

Deocamdată, nu a fost găsit nici un tratament sau vaccin pentru acest virus care prezintă o rată de mortalitate de aproape 35%, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. De la 20 mai, când a fost diagnosticat primul caz, în Coreea de Sud s-au înregistrat 145 de persoane contaminate. Dintre acestea, 15 au decedat din cauza coronavirusului MERS (sindromul respirator din Orientul Mijlociu).

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite