600 de firme intră în lichidare în fiecare zi. UE caută noi reguli pentru procedurile de insolvenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 200.000 de companii au dat faliment între 1995 şi 2010.
Peste 200.000 de companii au dat faliment între 1995 şi 2010.

Comisia Europeană a lansat o consultare publică privind modernizarea normelor UE în materie de insolvență. Regulile actuale (Regulamentul privind procedurile de insolvență) sunt vechi de 12 ani și ar trebui coordonate între mai multe țări ale UE.

Potrivit CE, într-o economie dinamică, cazurile de insolvență fac parte din viață. Circa jumătate din întreprinderi supraviețuiesc mai puțin de cinci ani. În 2010, în UE un număr total de 220 000 de întreprinderi au intrat în lichidare, ceea ce înseamnă că, zilnic, și-au încetat activitatea circa 600 de întreprinderi din Europa. Această tendință a continuat să se înregistreze și în 2011.

 „O legislație modernă în materie de insolvență va contribui la consolidarea economiei, întrucât va oferi o a doua șansă întreprinderilor solide din punct de vedere financiar, dar care întâmpină dificultăți financiare pe termen scurt", a declarat comisarul UE pentru justiție, Viviane Reding.

Comisia consultă întreprinderile mici și mari, persoanele care desfășoară activități independente, practicienii din domeniul insolvenței, autoritățile judiciare, autoritățile publice, creditorii, cadrele universitare și publicul larg cu privire la experiența lor în materie de insolvență, în special în procedurile transfrontaliere de insolvență. Răspunsurile lor vor ajuta Comisia să stabilească dacă și în ce mod cadrul legal actual ar trebui îmbunătățit și modernizat.

Consultarea este deschisă până la 21 iunie 2012. Vezi detalii aici

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite