50 de persoane au fost evacuate din cauza unui incendiu forestier major din Franța

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În apropiere de satul Somaux (departamentul Gironde) din sud-estul Franței, un incendiu de pădure a cuprins aproximativ 400 de hectare de vegetație. 

Incendiu de pădure. Foto: Arhiva Adevărul
Incendiu de pădure. Foto: Arhiva Adevărul

Din cauza amenințării cu extinderea incendiului, aproximativ 50 de persoane au fost evacuate, a anunțat, luni, subprefectul departamentului Gironda, Fabres Tibier, la emisiunea postului de televiziune BFM.

Incendiul a acoperit aproximativ 400 de hectare, iar condițiile sunt destul de nefavorabile – vântul s-a mai potolit puțin, dar continuă pe fondul temperaturilor ridicate și al vegetației foarte uscate”, a spus acesta.

Avertizarea de incendiu a fost primită la aproximativ 16:00 ora locală (17:00 ora Bucureștiului). Pompierii au reușit să identifice trei incendii. La stingerea incendiului au fost implicați peste 300 de pompieri, precum și două elicoptere și două avioane de stingere a incendiilor.

În satul în apropierea căruia a izbucnit incendiul locuiesc 540 de persoane. Prin decizia autorităților locale, toți au fost rugați să părăsească satul. Cei care nu voiau să plece au fost sfătuiți să nu-și lase animalele de companie la mila destinului în caz de pericol și să aibă grijă de ele.

În total, aproximativ 50 de persoane au fost evacuate. Incendiul a ajuns în sat, dar pompierii au putut apăra aproape toate clădirile. O casă a fost aproape distrusă, la fel și o mașină, dar operațiunea continuă, și în general se poate. Să spunem că proprietatea a fost salvată. Un pompier s-a rănit la mână, este ajutat", a spus Tibier.

În timpul verii, incendiile forestiere au izbucnit în mod repetat în departament, pe fondul unei călduri anormale și a vântului puternic. În total, incendiile au afectat 30.000 de hectare în zonă, în acest an. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite