34 de răniţi după un atac cu rachete în localitatea Pavlohrad din regiunea Dnipropetriovsk

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 34 de persoane au fost rănite în urma unor atacuri cu rachete lansate în noaptea de duminică spre luni şi luni dimineaţă asupra oraşului Pavlohrad din regiunea Dnipropetrovsk, a anunţat, pe Telegram, şeful Administraţiei Militare de Stat din Dnipropetrovsk, Serhii Lisak.

Rusia a reluat atacurile cu rachete FOTO EPA-EFE
Rusia a reluat atacurile cu rachete FOTO EPA-EFE

Potrivit acestuia, printre victime se află şi cinci copii, cel mai mic fiind o fetiţă de opt ani. Două dintre victime se află la terapie intensivă.

"O fabrică a fost avariată în Pavlohrad. Acolo a izbucnit un incendiu, pe care salvatorii l-au stins deja. În zona rezidenţială au fost distruse 19 clădiri înalte, 25 de case, şase şcoli şi grădiniţe şi cinci magazine", a precizat Lisak, care a acuzat armata rusă că a atacat din nou civili.

De asemenea, în localitatea Verbivka, aproape 40 de clădiri rezidenţiale au fost avariate, în satul Yuryivska au fost două clădiri afectate. Totodată, o şcoală din localitatea Mezyrytska a fost avariată.

Rusia a lansat atacuri cu rachete și drone asupra mai multor orașe ale Ucrainei, inclusiv asupra Kievului, făcând victime printre civili, între care și copii.

Vineri, Kievul a fost zguduit de explozii, iar sirene de raid aerian și explozii au fost raportate în întreaga țară, potrivit Interfax Ucraina și relatărilor de pe canalele de socializare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite