200 de români s-au întors să muncească acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Muncii din România anunţă că aproape 200 de români care munceau în Spania şi Italia au fost angajaţi în ţară. Organizatorii burselor de muncă care au avut loc la Roma şi la

Ministerul Muncii din România anunţă că aproape 200 de români care munceau în Spania şi Italia au fost angajaţi în ţară. Organizatorii burselor de muncă care au avut loc la Roma şi la Castellon de la Plana culeg abia acum roadele acestor iniţiative. La cele două burse au participat în jur de 2.000 de români interesaţi de un loc de muncă în România.

"Până în prezent s-au întors 200 de persoane care au fost angajate în România. Este prea devreme pentru rezultate finale ale acestor burse", a declarat Akos Derzsi, secretar de stat în Ministerul Muncii, în cadrul unui seminar pe teme de migraţie a forţei de muncă. El a menţionat că jumătate din românii care lucrează în străinătate au plecat din ţară în urmă cu 4 - 7 ani, ceea ce face ca aceştia să fie aproape rupţi de realităţile pieţei locale a forţei de muncă.

"România se confruntă în prezent cu o situaţie de criză pe piaţa forţei de muncă, ca urmare a fenomenului de migraţie. Potrivit studiilor efectuate, circa o treime din gospodăriile din România au experimentat migraţia pentru muncă", a spus ministrul muncii Paul Păcuraru.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite