15 răniţi, într-un accident de autocar în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe accidente de autocar au avut loc pe drumurile naţionale din Ungaria în acest an
Mai multe accidente de autocar au avut loc pe drumurile naţionale din Ungaria în acest an

Un autocar elveţian, care transporta muncitori sezonieri sârbi, s-a răsturnat miercuri dimineaţa pe autostrada M1, între Viena şi Budapesta, în zona localităţii Nagyszentjanos (la 100 de kilometri vest de Budapesta), a anunţat poliţia, citată de AFP.

„Potrivit primelor informaţii, şoferul conducea prea repede, din acest motiv vehiculul s-a răsturnat în şanţul de drenaj", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei locale.


În urma accidentului, au fost rănite 15 persoane, dintre care două cu răni grave, potrivit unor medici. Cei doi răniţi suferă de fracturi de coaste şi la nivelul coloanei vertebrale, dar viaţa lor este în afara oricărui pericol.
Răniţii au fost transportaţi la spitalele din Tatabanya, situat la 60 kilometri distanţă de Budapesta, şi Györ, aflat la 110 kilometri de capitala Ungariei.

Împotriva şoferului, în vârstă de 53 de ani, a fost iniţiată o anchetă pentru provocarea din neglijenţă a accidentului rutier.

„Pentru a proteja datele cu caracter personal, eu nu pot divulga naţionalitatea şoferului, dar pot să precizez că el nu este nici rus, nici maghiar", a anunţat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei locale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite