Uniunea Europeană oferă Chinei vaccinuri anti-COVID gratuite. Răspunsul asiaticilor nu a venit încă

0
Publicat:

În China a explodat numărului de cazuri de infectări, după renunţarea Beijingului la controversata sa politică "zero-COVID".

Vaccinuri anti-COVID
Vaccinuri anti-COVID

Reprezentantul CE nu a precizat numărul de doze oferite de UE şi nici cine este producătorul lor.

"În contextul situaţiei COVID din China, Comisarul (pentru Sănătate) Stella Kyriakides i-a contactat pe omologii săi chinezi pentru a le oferi solidaritate şi sprijin din partea UE. Aici este vorba atât despre expertiză de sănătate publică, precum şi despre donaţii ale unor vaccinuri adaptate la variante", conform purtătorului de cuvânt, scrie Agerpres.

Întrebată dacă Beijingul va accepta oferta UE, purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de Externe Mao Ning a evitat un răspuns direct, declarând pentru Reuters că ratele de vaccinare din China şi capacităţile de tratament au continuat să crească şi că proviziile necesare (de echipamente, vaccinuri şi medicamente n.r.) sunt "adecvate".

Ea a mai precizat că Beijingul este deschis "pentru consolidarea solidarităţii şi cooperării cu comunitatea internaţională" pentru a răspunde provocărilor pandemice, dar a precizat şi că "poate satisface cererea oricui va dori să se vaccineze".

Până în prezent Beijingul a optat să folosească doar vaccinuri produse în China - vaccinuri cu virus inactivat, nu de tipul celor mARN - pentru populaţia sa.

ChinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite