Milioane de locuitori din jurul Beijingului intră în lockdown

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ patru milioane de locuitori din provincia situată în jurul capitalei Beijing au fost plasaţi în lockdown marţi. Autoritățile din China spun că încearcă să împiedice escaladarea epidemiei de covid înaintea unei importante reuniuni a Partidului Comunist Chinez (PCC) din toamnă.

Carantină într-o provincie din jurul Beijingului / Foto Arhivă
Carantină într-o provincie din jurul Beijingului / Foto Arhivă

Locuitorii oraşelor Chengde şi Xinle din provincia Hebei trebuie să rămână în casele lor până la sfârşitul săptămânii pentru a face faţă unui focar epidemic.

Între timp, peste 13 milioane de locuitori din municipiul Tianjin (nord), care se învecinează cu Beijingul, vor fi supuşi marţi unui test PCR, după ce au fost înregistrate peste 80 de cazuri pozitive în două zile.

Spre deosebire de aproape toate celelalte ţări, China continuă să aplice o politică sanitară strictă, scrie Agerpres.

Autoritățile decretează lockdown-uri localizate, impun testarea PCR la fiecare 72 sau 48 de ore, iar persoanele care se deplasează în altă provincie riscă să fie izolate.

Politica strictă anti-covid are un puternic impact asupra economiei, dar se preconizează că ea va fi relaxată înaintea celui de-al 20-lea Congres al Partidului Comunist Chinez, care va avea loc în lunile următoare.

Varianta Omicron se răspândește rapid

În ultimele zile, varianta Omicron a virusului s-a răspândit rapid în marile orașe din China. 

În Chengdu (sud-vest), cel mai mare oraş din jumătatea vestică a ţării, autorităţile au plasat în lockdown zone rezidenţiale, solicită un test PCR efectuat cu mai puţin de 24 de ore înainte pentru a părăsi teritoriul municipal şi au făcut apel la evitarea călătoriilor „neesenţiale".

Situația este asemănătoare și în Shenzhen, o  metropolă cu circa 18 milioane de locuitori. Două districte sunt parţial în carantină, iar cea mai mare piaţă de electronice din lume, cea din cartierul Huaqiangbei, este închisă.

Un total de 35 de noi cazuri pozitive au fost raportate marţi în Shenzhen.

În districtul Futian, unde se află sediul guvernului municipal, cinematografele, barurile de karaoke şi parcurile sunt închise până vineri.

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite