Cutremur de 7,1 grade în China. Autoritățile au anunțat trei morți și cinci răniți

0
Publicat:

Trei persoane au murit şi alte cinci au fost rănite în China în urma unui cutremur cu magnitudinea 7,1 care s-a produs marţi în zona Wushi din prefectura Aksu situată în Regiunea Autonomă Xinjiang-Uigură din nord-vestul ţării, au anunţat autorităţile, transmite agenţia Xinhua.

Cutremurul a afectat regiuni din China și Kazahstan
Cutremurul a afectat regiuni din China și Kazahstan FOTO itv.com

Seismul a fost înregistrat puţin după ora locală 02:00 (18:00 GMT luni) de Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), la o adâncime de 27 de kilometri, la circa 140 de kilometri vest de oraşul Aksu.

Agenţia France-Presse a relatat anterior că aproximativ 50 de persoane au fost rănite marţi în cel mai mare oraş din Kazahstan şi în China după seismul care a fost resimţit şi în Kârgâzstanul vecin, într-o regiune în care cutremurele de pământ se produc cu regularitate.

La Almatî, cel mai mare oraş kazah, unde 2 milioane de locuitori trăiesc deasupra a 27 de falii tectonice, "44 de persoane au cerut ajutor medical pentru diverse răni", a anunţat Ministerul Sănătăţii marţi, precizând că opt dintre ele erau în continuare spitalizate.

Marţi dimineaţă, Agenţia kazahă de seismologie, citată de Agerpres, a anunţat că alte două seisme cu magnitudini de 5,2 şi 5,3 s-au produs în jurul orei locale 10:00 (04:00 GMT) în aceeaşi zonă şi care au fost resimţite la Almatî, unde atmosfera a rămas calmă şi şcolile au fost închise, potrivit unui corespondent al AFP.

În Kârgâzstan, Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că seismul nu a făcut nici victime, nici pagube materiale, în pofida unor replici "deosebit de puternice".

În India, posturile de televiziune din capitala New Delhi, situată la circa 1.400 de kilometri de epicentru, au relatat că seismul a fost resimţit pe plan local.

La puţin timp după aceea, trei replici au fost înregistrate în regiune, cu magnitudini de 5,5, 5,1 şi 5, a adăugat USGS. 

ChinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite