„Majoritatea covârşitoare” a ţărilor UE, în favoarea testării COVID a călătorilor care vin din China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Majoritatea covârşitoare” a ţărilor UE a votat marţi în favoarea unor teste COVID sistematice pentru călătorii din China înainte ca aceştia să plece spre Europa, a anunţat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, relatează AFP, citată de Agerpres.

test covid foto ministerul sanatatii jpg

Măsura, care va fi discutata miercuri în cadrul unei reuniuni menite să pregătească un răspuns coordonat al UE în faţa unei explozii a numărului de infecţii în China, face parte din recomandările unui comitet de experţi în sănătate al Celor 27 (Comitetul pentru securitate sanitară).

„Ar trebui să vizeze cele mai expuse zboruri şi aeroporturi”

Experţii în sănătate au analizat marţi alte măsuri propuse de Comisie, aceea de a impune purtarea măştilor pentru pasagerii din China, controlul apelor uzate ale avioanelor şi testarea sporită, cu secvenţiere genomică, pe aeroporturi la sosire, în vederea identificării unor posibile noi variante ale virusului.

Aceste măsuri ar trebui să vizeze cele mai expuse zboruri şi aeroporturi şi să fie puse în aplicare într-o manieră coordonată (în întreaga UE) pentru a le asigura eficacitatea”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Recomandările reuniunii de miercuri a IPCR (dispozitivul european de reacţie la nivel politic în situaţii de criză) vor trebui aulterior aprobate de statele membre.

Amintim că în China a explodat numărului de cazuri de infectări, după renunţarea Beijingului la controversata sa politică „zero-COVID”.

Până în prezent Beijingul a optat să folosească doar vaccinuri produse în China - vaccinuri cu virus inactivat, nu de tipul celor mARN - pentru populaţia sa.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite