China: OMS, îngrijorată de numărul mare de internări a pacienților cu COVID. Cifrele nu se văd în datele oficiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalele din China par să devină neîncăpătoare din cauza numărului mare de bolnavi, în timp ce există tot mai multe îngrijorări legate de un nou val de Covid-19 care va lovi țara, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), relatează BBC.

OMS: vaccinarea este strategia de scăpare de focarele de coronavirus  FOTO ilustrativă Mediafax
OMS: vaccinarea este strategia de scăpare de focarele de coronavirus FOTO ilustrativă Mediafax

Potrivit directorului OMS însărcinat cu probleme de urgenţă sanitară doctorul Michael Ryan,  unitățile de terapie intensivă sunt ocupate, în ciuda faptului că oficialii spun că numărul bolnavilor este „relativ mic”.

Deși spitalele din Beijing și din alte orașe s-au umplut, pe măsură ce cea mai recentă creștere a Covid-19 a lovit China, cifrele oficiale au arătat luni că doar două persoane au murit de Covid, marți cinci, iar miercuri niciuna.

În China au fost raportate puține cazuri, însă în mod anecdotic secțiile de ATI se umplu. Spunem asta de săptămâni – acest virus extrem de infecțios va fi întotdeauna foarte greu de oprit complet, folosind doar măsuri sanitare și sociale”, a afirmat Michael Ryan.

Iar șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus în timpul unei conferințe de presă săptămânale la Geneva, că este „foarte îngrijorat de evoluția situației din China”.

Dr. Ryan a adăugat că „vaccinarea este strategia de scăpare” de focarele de coronavirus.

China și-a dezvoltat și produs propriile vaccinuri, care s-au dovedit a fi mai puțin eficiente în protejarea oamenilor împotriva îmbolnăvirilor grave și a decesului Covid spre deosebire de vaccinurile ARNm utilizate în mare parte din restul lumii.

Potrivit BBC, comentariile reprezentanților OMS vin în momentul în care guvernul german a anunțat miercuri că a trimis primul său lot de vaccinuri BioNTech Covid-19 în China.

Este primul vaccin străin împotriva Covid-19 care a fost livrat în China, deși nu au fost făcute publice prea multe detalii.

Luna trecută, în timpul unei vizite la Beijing, cancelarul Olaf Scholz a făcut presiuni în rândul autorităților chineze pentru ca vaccinul să fie disponibil gratuit și cetățenilor din această țară.

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite