China desfășoară forțe militare la granița cu Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit analistului militar ucrainean Roman Svitan, nu va exista niciun atac chinez asupra Federației Ruse în forma în care există acum.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

China a început să-și desfășoare forțele militare în apropierea graniței cu Rusia, arată agenția ucraineană de știri Unian. Este probabil că China intenționează să „captureze” teritoriile istorice ce i-au aparținut, după prăbușirea Federației Ruse, consideră expertul militar, pilot-instructor militar și colonel în rezervă al Forțelor Armate ale Ucrainei Roman Svitan.

Chinezii își desfășoară cu destulă încredere forțele militare chiar la granița cu Rusia. De ce? Pentru că prevăd (au pași milenari) la un moment dat prăbușirea Imperiului Rus. Nu vor ataca Federația Rusă atâta timp cât aceasta este în forma în care este acum. Și de îndată ce Rusia începe să se destrame, ce vor face chinezii? Vor alerga imediat cât vor putea și vor alerga spre nord, spre Marea Albă, pentru a restabili pământurile lor istorice chineze. Până la Marea Albă este Baikal, aceasta este Buriatia, iar mai departe până la Sahalin, până la Vladivostok. Cu siguranță vor «apuca» aceste pământuri de îndată ce Rusia va începe să se destrame", a spus el la  Radio NV.

Svitan a sugerat că lumea va observa acest scenariu în următorii 10 ani. În același timp, el a menționat că rușii cu greu vor avea timp să atace Europa.

"Nu în sensul că nu se pregătesc - se pregătesc, dar nu vor avea timp. Au nevoie de cinci ani după înghețarea ostilităților de pe teritoriul nostru și asta este puțin probabil să se întâmple. Deși acum, desigur, toate se fac eforturi pentru înghețarea ostilităților, ceea ce ar oferi rușilor posibilitatea de a-și reîmprospăta forțele”, a declarat expertul. 

Cooperare între China și Rusia

Rușii speră să primească împrumuturi în yuani din China.  Negocierile cu partenerii chinezi au loc de mult timp. Nu există încă o soluție. 

În plus, de câteva luni circulă zvonuri că Beijingul oferă Moscovei ajutor pentru războiul împotriva Ucrainei. Ministrul chinez de externe, Wang Yi, dă însă asigurări că țara sa nu furnizează arme Federației Ruse.

ChinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite