China a mobilizat avioane cu „muniţii reale” pentru a simula o „încercuire” a Taiwanului

0
Publicat:

China a anunţat luni că a mobilizat avioane de vânătoare care „transportă muniţii reale” pentru a întreprinde „lovituri simulate” lângă Taiwan, precum şi portavionul său Shandong, informează AFP, citată de Agerpres.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

„Mai multe grupuri de avioane de vânătoare H-6K ce transportă muniţii reale au efectuat mai multe valuri de lovituri simulate asupra unor ţinte importante ale insulei Taiwan”, a anunţat televiziunea de stat CCTV.

Potrivit Comandamentului teatrului de operaţiuni Est al armatei chineze, portavionul Shandong „a participat la exerciţiul zilei”.

Ce simulează China

Beijingul încearcă să simuleze cu testele sale militare „o încercuire” a Taiwanului, se arată într-un comunicat al armatei chineze.

Zeci de avioane au fost desfăşurate pentru a aplica o „blocadă aeriană” a teritoriului revendicat de Beijing, potrivit CCTV.

Anunțul Taiwanului

Ministerul Apărării al Taiwanului a anunţat, la rândul său, că a detectat luni 11 nave de război şi 59 de avioane chineze în jurul insulei.

Armata chineză „continuă să conducă exerciţii militare în jurul Taiwanului”, a anunţat ministerul, precizând că avioane de luptă şi bombardiere se numără printre aparatele reperate în jurul orelor locale 10:00 (02:00 GMT).

ChinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite