Cetățenii a șapte state europene vor putea intra în China fără viză

0
Publicat:

Din dorința de a-și resuscita turismul, China a decis, în luna decembrie a anului 2023, ridicarea obligativității de obținere a vizelor pentru cetățenii a cinci țări europene și ai Malaysiei. În prezent, pe această listă au mai fost incluse alte două state europene, relatează Euronews.

Aeroportul din Shanghai
Shanghai continuă să fie cea mai populară destinație în rândul europenilor. FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Astfel, pe lângă cetățenii francezi, germani, italieni, olandezi, spanioli și malaysieni, irlandezii și elvețienii vor putea intra de acum pe teritoriul Chinei fără a avea nevoie de viză. Decizia a fost făcută publică cu ocazia vizitei premierului chinez Li Qiang în Europa. Prim-ministrul va fi prezent în această săptămână la Forumul Economic Mondial de la Davos. 

Principalul scop al acestei inițiative este „facilitarea dezvoltării de înaltă calitate a schimburilor de personal chinez și străin și a deschiderii la nivel înalt către lumea exterioară", a transmis purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Mao Ning, în cadrul unei ședințe de informare referitoare la anunțul făcut în luna noiembrie. 

Accesul în această țară din Asia fără viză va putea fi permis pentru maximum 15 zile în cadrul programului experimental, care va fi în vigoare timp de un an. 

Măsurile draconice luate de China împotriva pandemiei i-au făcut pe mulți oameni să evite călătoriile în această țară vreme de aproape trei ani. Deși țara a renunțat la restricțiile COVID la începutul anului 2023, deplasările internaționale nu au ajuns la nivelul celor efectuate înainte de pandemie. 

În trecut, cetățenii din Brunei, Japonia și Singapore puteau intra fără viză în China, însă după apariția pandemiei țara a pus pe pauză această măsură. În luna iulie, China a reinstituit regimul de intrare fără viză pentru Brunei și Singapore, dar nu și pentru Japonia. 

În anul 2023, 35,5 milioane de străini au intrat sau au părăsit China, conform statisticilor privind imigrația. În anul 2019, 97,7 milioane de cetățeni străini au intrat și ieșit din această țară. 

În anul care tocmai a trecut s-a înregistrat o creștere semnificativă a interesului europenilor pentru China ca destinație turistică. 

Potrivit datelor furnizate de agenția de turism online Trip.com, a crescut cu 663% numărul total de rezervări din Europa către China față de 2022 și cu aproape 29% față de 2019. 

Shanghai continuă să fie cea mai populară destinație în rândul europenilor, datorită atmosferei atrăgătoare și tradiției, urmată de Beijing, Guangzhou și Shenzhen. 

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite