Cel puţin 33 de morţi şi 18 dispăruţi la Beijing în urma celor mai intense ploi din ultimii 140 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 33 de persoane au murit, iar alte 18 sunt date dispărute în urma celor mai intense ploi înregistrate vreodată la Beijing, au anunţat miercuri autorităţile. Zeci de persoane au murit, de asemenea, în inundaţiile care au lovit nordul Chinei. Vineri, Beijingul a declarat că dezastrele naturale au lăsat în urmă 147 de morţi sau dispăruţi în luna iulie.

Pasageri blocați din cauza inundatiilor FOTO Profomedia
Pasageri blocați din cauza inundatiilor FOTO Profomedia

În ultimele săptămâni, capitala Chinei a fost afectată de ploi în cantităţi record. Autorităţile au declarat miercuri că 33 de persoane au murit din cauza intemperiilor recente la Beijing, mai ales ca urmare a inundaţiilor şi a prăbuşirii unor clădiri. Bilanţul oficial aproape s-a triplat de marţea trecută.

Printre victime se numără şi membri ai echipelor de intervenţie, relatează agenţia DPA.

Aş dori să transmit profundele mele condoleanţe celor care au murit la datorie şi nefericitelor victime”, a declarat Xia Linmao, viceprimarul Beijingului, într-o conferinţă de presă difuzată de postul de stat CCTV.

Cele mai intense ploi din ultimii 140 de ani

În provincia vecină Hebei, 15 persoane au murit, iar alte 22 sunt date dispărute. În nord-estul ţării, la Jilin, 14 persoane şi-au pierdut viaţa, iar o alta a fost dată dispărută duminică. „Încă îmi este frică atunci când îmi amintesc de recentele inundaţii”, a declarat pentru agenţia guvernamentală de ştiri Zheng Xiaokang, un ofiţer de poliţie din satul Jiangxi (sud-est).

Furtuna tropicală Doksuri a declanşat cele mai intense ploi care au lovit Beijingul de la debutul înregistrărilor, în urmă cu 140 de ani, notează DPA. Milioane de persoane din întreaga lume au fost afectate în ultimele săptămâni de fenomenele meteorologice extreme şi de valurile de căldură prelungite, evenimente care, potrivit oamenilor de ştiinţă, sunt exacerbate de schimbările climatice. 

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite