China a prezentat lumii misterioasele sale avioane invizibile de ultimă generație FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Show-ul aerian de la Zhuhai, în sud-estul Chinei, a constituit un prilej de a atrage atenția asupra celui mai modern avion invizibil al armatei chineze, J-20, relatează Sky News.

Avioanele J-20 prezentate la show-ul aerian de la Zhuhai FOTO Profimedia
Avioanele J-20 prezentate la show-ul aerian de la Zhuhai FOTO Profimedia

Potrivit unui reporter al Sky News, mulțimea prezentă la show-ul aerian de la Zhuhai a așteptat cu sufletul la gură apariția misterioaselor avioane de vânătoare J-20 și s-a grăbit să imortalizeze acest moment.

Patru avioane de acest tip s-au ridicat de la sol pentru a fi văzute atât de chinezi, cât și de lumea întreagă.

Evenimentul de la Zhuhai a fost o celebrare a întregii aviații chineze, de la cele mai simple echipamente până la cele care sunt gata de luptă, notează Sky News.

În afară de misterioasele J-20, China a expus drone de ultimă generație și primul avion de pasageri de fabricație proprie.

„China arată lumii că este o țară foarte puternică”, a comentat colonelul în rezervă Yue Gang. „Înseamnă că putem nu doar să ne apărăm teritoriul național, ci și interesele naționale din afară țării”, a adăugat el, potrivit Sky News.

Mulți se tem că printre aceste „interese” figurează și obținerea controlului asupra Taiwanului, un vis foarte vechi al liderului de la Beijing, Xi Jinping, notează Sky News.

Ori Xi Jinping a amenințat în repetate rânduri că Taiwanul va fi readus sub controlul Chinei chiar și cu forța, în caz de necesitate.

Potrivit unor surse militare de la Beijing, cinci comandamente ale armatei chineze sunt dotate deja cu avioane de tip J-20.

„J-20 joacă un rol strategic tot mai important”, a declarat recent Chen Liu, un delegat al armatei chineze la cel de-al 20-lea Congres al Partidului Comunist Chinez.

Avioanele de tip J-20 au efectuat mai multe misiuni în acest an, inclusiv în apropiere de Taiwan.

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite